Det lilla köket med mycket smak!
pasta

4 personer

Hemlagad pasta

med Ramslökspesto

Pasta:

2 dl durumvetemjöl

2 dl vetemjöl

2 st. medelstora ägg

2 msk vatten

2 msk olivolja

2 krm salt

salmbarschutney
Mungubbe

TIPS 1:

Går lika bra med pasta från butik

TIPS 2:

Byt ut Ramslökspesto till Mandelpeston

Gör så här:

1. Pasta: Arbeta gärna på en marmorbänk om du har tillgång till en sådan.

2. Häll upp mjölet i en hög och gör ett hål i mitten. Tillsätt äggen i hålet samt olja och salt.

3. Vispa försiktigt med en gaffel så ägg och olja blandar sig.

4. Fös nu försiktigt med ena handen ned lite mjöl i taget i äggsmeten och blanda eller fös försiktigt ihop degen.

5. Beräkna minst 6-8 minuters knådning tills du har en mjuk, blank och elastisk deg. Låt vila i kylskåp cirka 30 minuter.

6. Dela degen i fyra lika stora delar. Eller kavla ut varje del på lätt mjölat bakbord till en mycket tunn kaka. Skär eller sporra till olika former.

7. Låt pastan ligga och torka en stund innan du kokar den.

8. Koka pastan i lättsaltat vatten och servera den tillsammans med pesto.