Det lilla köket med mycket smak!
pestofylld_kyckling

4 personer

Pestofylld kycklingfilé med varm sallad

och Ramslökspesto

4 st kycklingfiléer

1 Ramslökspesto

2 msk chilikajpolja

4-8 skivor parmaskinka

1 bit parmesanost

1 st blomkålshuvud

4 st morötter/svartrötter

1 påse spenat

5 msk pinjenötter att rosta

Ramslokpesto

Gör så här:

1. Banka ut kycklingfiléerna till en tjocklek av cirka 0.5 centimeter. Lägg på pesto, skinka och parmesanost och rulla ihop. Knyt om med bindgarn.

2. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingen i chilikajolja. Lägg sedan filéerna i en form. Stick in en stektermometer i en filé och sätt sedan in formen i varm ugn. Ta ut när innertemperaturen är 72 grader.

3. Hetta upp en stekpanna utan matfett och rosta pinjenötterna. Lägg dem i en skål. Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Hetta upp en stekpanna och bryn dem försiktigt i chilikajolja. Smaka av med salt och peppar samt de rostade pinjenötterna. Lägg upp allt fint och servera!

Bara att njuta.