Det lilla köket med mycket smak!
notburgare

4 personer

Nötburgare med getost

med ÄppelChutney

Rostad potatis

1 burk ÄppelChutney

3 stora potatisar, tvättade

1 msk Chilikajpolja

4 vitlöksklyftor, krossade

4 rosmarinkvistar

salt, svartpeppar

 

Nötburgare

600 g nötfärs

2 msk olivolja

3/4 msk salt

svartpeppar, några varv med kvarn

4 hamburgerbröd

200 g getost (chèvre) eller valfri ost

Grön sallad

appelchutney
Mungubbe

TIPS:

Nötfärs och Chèvreost är en fantastisk kombination där en Wisbypils är bra val därtill.

Om du vill ha vin kan du med fördel välja ett rött och riktigt smakrikt vin.

Smakernas samspel!

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Klyfta potatisen och vänd runt i en skål med Chilikajpolja, krossad vitlök, rosmarin, salt och peppar. Lägg allt i en form och stek i ugn 20–30 minuter.

3. Blanda färs, 1 msk olivolja och kryddor. Forma till 4 lika stora burgare (tänk på att de krymper och tjocknar vid upphettning). Stek nötburgarna i het panna med 1 msk Chilikajpolja.

4. Dela bröden och rosta i ugnen med en skiva getost på varje topp. Plocka och skölj salladen och torka den väl. Montera nötburgarna med sallad och servera med klyftpotatis och ÄppelChutney.