Det lilla köket med mycket smak!
radjurssadel

4 personer

Helstekt rådjurssadel med rotfrukter

med SalmbärsChutney

En rådjurssadel får aldrig bli genomstekt, då blir den torr och trist. Grönsakerna blir goda när de tillagas under rådjurssadeln.

 

1 st rådjurssadel

smör till stekning

1 st palsternacka, skalad och skuren i grova bitar

1 st morot, skalad och skuren i grova bitar

0.5 st rotselleri, skalad och skuren i grova bitar

1 st vitlök, delad på mitten

6 st schalottenlökar, skalade

salt och peppar

salmbarschutney
Mungubbe

TIPS:

Kan också serveras med Salmbärsgélen.

Lika gott!

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra köttet.

2. Bryn det runt om i smör i en stekpanna tills det har fått fin färg.

3. Fördela rotfrukterna och löken i en långpanna och lägg rådjurssadeln ovanpå.

4. Stick in en stektermometer i köttets tjockaste del, men inte mot benet.

5. Stek köttet mitt i ugnen tills det har en innertemperatur på 55°, ca 30 -40 minuter.

6. Ta ut köttet och låt det vila.

7. Höj ugnstemperaturen till 225° och rosta rotfrukterna tills de har fått fin färg och är mjuka.

8. Skär loss köttet från sadeln och skär det i skivor. Lägg tillbaka köttet i sadel

9. Servera med rotfrukterna, potatisgratäng och SalmbärsChutney.