Det lilla köket med mycket smak!
lammkotletter

4 personer

Grillade lammkotletter

med SalmbärsChutney

8 st lammkotletter

1 burk SalmbärsChutney

1 knippe sommarlök

250 g  morötter

250 gr palsternacka

200 gr spritärtor

2 msk SalmbärsBalsamico

2 st citroner

Sallad

Smör

Vitlök

1 kvist rosmarin

Örtsalt

Svartpeppar

salmbarschutney
Mungubbe

MUMS: SalmbärsChutney
är ett fantastiskt tillbehör till:
• Stekt fisk
• Wienerschnitzel
• Kött i olika former
• Lammburgare

Gör så här:

1. Skala, ansa och hacka alla grönsaker.

2. Hacka vitlök 2-3 st. Skär morötterna, palsternacka och sommarlök i ganska stora bitar.

3. Ta fram lammkotletterna strö över 1-2 hackade vitlökar, örtsalt, grovhackad rosmarin och lite svartpeppar. Låt köttet stå i ca 15 min före grillning.

4. Grilla lammkotletterna så att ytan blir vackert brynt men köttet inuti bara svagt rosa, det tar ca 3 min per sida.

5. Stek grönsakerna utom spritärtorna 3-5 min i smör, krydda med örtsalt, en hackad vitlök, lite svartpeppar.

Tillsätt spritärtorna på slutet i de stekta grönsakerna.

Dela citronerna, grilla dem ca 2-3 min.

Gör en sommarsallad och ringla över 2 msk SalmbärsBalsamico.

Avslutningsvis kommer det bästa av allt – en klick med SalmbärsChutney.

 

Låt smaka!