Det lilla köket med mycket smak!
gos

4 personer

Stekt gös med pinjenötter

med SalmbärsBalsamico

600 g fjällad gösfilé

3 msk Chilikajpolja

1 vitlöksklyfta

Röd chili efter smak

½ dl pinjenötter

¾ dl SalmbärsBalsamico

2 msk grovhackad färsk mejram/timjan

SalmbärsBalsamico
Mungubbe

TIPS:
Byt ut gös mot torsk eller annan vit fisk.

Gör så här:

1. Skär diagonala jack i fisken så med inte ”kryllar” sig i stekpanna. Stek fisken med skinnsidan ner först  i en stekpanna i Chilikajpolja i ungefär 3 minut på varje sida.

2. Tillsätt hackad vitlök, chili och pinjenötter. Sänk värmen när nötterna fått lite färg.

3. Tillsätt SalmbärsBalsamico och  låt det koka några minuter. Om SalmbärsBalsamicon  kokar bort kan du tillsätta mer balsamico och olja så det blir lite sås kvar i pannan.

4. Strö över mejram när fisken är klar. Servera med kokt potatis eller fluffig potatismos.