Det lilla köket med mycket smak!
saffranspannkaka_stor

4 personer

Saffranspannkaka

med Salmbärssylt

1 dl risgryn (grötris)

2 dl vatten

½ tsk salt

1 msk smör

5 dl mjölk

1 ½ dl grädde

3 ½ dl mjölk

2 ägg

50 gr sötmandel (skållad och hackad)

1 msk vetemjöl

1 pkt saffran

salmbarssylt

Gör så här:

1. Koka upp vatten, salt, smör och risgryn.

2. Låt vattnet nästan koka in.

3. Tillsätt mjölken och låt gröten koka mjuk. Låt gröten svalna.

4. Vispa samman grädde, mjölk, saffran  och ägg. Blanda detta med gröten.

5. Tillsätt mandel och vetemjöl.

6. Häll i smord form och grädda i 200 grader, ca 30 min,

tills äggstanningen stannat och pannkakan fått lite färg.

7. Serveras med vispad grädde och Salmbärssylt.