Det lilla köket med mycket smak!
pestosnurror

Ca 20 st.

Pestosnurror med parmesan

med Ramslökspesto

Deg

Ca 1 knippe persilja (ska bli 1 dl finhakad persilja)

100 g smör, smält

3 dl mjölk

25 g jäst

1 tsk örtsalt

1 dl dinkelmjöl, grovt

5 + 1 dl vetemjöl

 

Fyllning

150 g parmesanost riven

1 burk Ramslökspesto

Ramslokpesto
Mungubbe

TIPS 1:

Gott till soppor, sallader, förrätter och gofika

TIPS 2:

Byt ut Ramslökspeston till Mandelpesto

Gör så här:

1. Finhacka persilja.

2. Smält smöret i en kastrull.

3. Tillsätt mjölken till det smälta smöret och värm till fingervarmt(37 grader).

4. Smula ner jästen i en bunke.

5. Tillsätt lite av mjölk- och smörspadet till jästen och rör tills all jäst löst sig.

6. Tillsätt örtsalt.

7. Tillsätt resten av degspadet och 1 dl finhakad persilja.

8. Tillsätt dinkel mjölet och ca 5 dl vetemjöl under omrörning.

9. Bearbeta degen i 5-10 min. tillsätt eventuellt mer mjöl. Degen skall kännas fast och smidig.

10. Låt degen jäsa till dubbel storlek (ca 1 timme).

11. Baka ut degen på mjölat bord. Kavla ut degen till en rektangel som är 3-5 mm tjock.

12. Bred ut pesto och strö över riven parmesan. Rulla ihop degen och skär den i 1,5 cm tjocka skivor.

13. Sätt ugnen på 200 grader.

14. Låt pestosnurrorna jäsa på plåt i ca 30 min (eller till dubbel storlek).

15. Grädda i mitten av ugnen i 16-18 min.

16. Låt snurrorna svalna under bakduk.